Vés al contingut

Com abastir-se de producte de proximitat i de temporada, directe de la pagesia catalana

Característiques del curs

Adreçat a

Comandaments
Altres professionals assistencials
Professionals no assistencials
Modalitats
Presencial
Hores
5h

De 09.00 a 14.00 h. A càrrec de Montse Lligadas (Coordinadora de pagesia de Terra Pagesa).

Preu

120 €

Competències
Tècnica
Formació relacionada

Actualment no hi ha cap edició programada d'aquest curs.

Si vols rebre informació quan publiquem una nova edició, deixa’ns el teu contacte.
Presentació
fitxa2_productes_proximitat

Terra Pagesa és una iniciativa impulsada per Unió de Pagesos, organització professional agrària majoritària a Catalunya, que facilita i fomenta la comercialització i el consum dels productes agroalimentaris de proximitat i de temporada provinents de la petita i mitjana pagesia de Catalunya.

Terra Pagesa aposta pel circuit curt de comercialització, és a dir, aquell en què es redueixen els intermediaris entre qui produeix un aliment i qui el consumeix, essent l’únic intermediari el comerciant de la botiga de barri, de la parada de mercat municipal o l’empresa de restauració col·lectiva (centres educatius, sanitaris o laborals, i residències).

 

 

Objectius d'aprenentatge
  • Donar a conèixer a responsables de cuines, dietistes i responsables de compres d’entitats hospitalàries i sanitàries associades al Consorci Salut i Social de Catalunya els valors i forma de producció dels productes agroalimentaris de proximitat i de temporada, així com el servei de logística i distribució en circuit curt de Terra Pagesa.

 

Contingut
  • Característiques i temporalitats de productes produïts a Catalunya.

  • Tipologies de les explotacions agràries que poden abastir en circuit curt producte de proximitat i de temporada.

  • Característiques de la distribució de productes de proximitat directes de la pagesia.

  • Característiques i funcionament del servei Terra Pagesa

  • Visita a una explotació agrària d’horta del Parc Agrari del Baix Llobregat.

 

Metodologia

La jornada experiencial tindrà lloc a Can Comas, a El Prat de Llobregat.

 

Acreditació

Els participants del programa rebran un certificat acreditatiu d'UCF i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, que acreditarà la seva participació en la formació.

 

Col·laboració