Vés al contingut

UCF desenvolupa un joc per a fomentar la curiositat en els equips

UCF

UCF ha desenvolupat amb l’ajut d’Ivan Tapia, expert en gamificació i CEO de Cocolisto, el joc Curiosity per tal d’estimular i potenciar la curiositat dins els equips de treball.

En un moment de transformació com el que viu el sector salut i social, la curiositat estimula la capacitat en els professionals d’adaptar-se, de fomentar la creativitat i de facilitar els canvis, potenciant la col·laboració i el treball multidisciplinar.

A UCF estem integrant i connectant la curiositat com espurna per a desenvolupar diferents competències professionals:

  • En la funció directiva, per exemple, estimulant un lideratge cap als equips de treball que potenciï fer-se preguntes constants per a una millora continua. Per què? Per a què? Com? Què passaria si…?

Els líders més efectius busquen maneres d’alimentar la curiositat dels seus col·laboradors i equips per afavorir l’aprenentatge i el descobriment.

  • En els equips de treball, perquè la curiositat, connectada amb les capacitats d’observació, d’aprenentatge continuat, ens fan augmentar el compromís vers el desenvolupament de noves maneres de fer, en un procés més creatiu que ens porta a obrir-nos a noves oportunitats.

De manera indirecta, la curiositat permet comprendre de manera més global i polièdrica els problemes i les necessitats, així com veure les situacions més difícils de manera més creativa.

Per tant, incideix en comportaments més innovadors en el treball, fet que resulta clau per implementar solucions a problemes organitzatius o en la necessitat de repensar processos posant al pacient en el centre.

Trobaràs aquest joc dins de diferents programes i itineraris formatius d’UCF en obert, orientats al desenvolupament del lideratge, o bé cap a la innovació i l’aprenentatge.

També estem incorporant aquesta nova eina en programes de formació a mida per equips de treball, així com itineraris per al desenvolupament directiu.

“A la curiositat no li agraden les regles. Rebutja els camins acceptats, ja que prefereix els desviaments, les disgressions improvisades i els canvis espontanis. La curiositat és voraç: com més saps, més vols saber, més connexions fas entre les diferents àrees de coneixement, més idees tens. Per això la curiositat és en realitat la font de la creativitat”. – Alan Moore, llibre Diseña: Por Que La Belleza Es Fundamental Para Todo