Vés al contingut

Forma’t en atenció a persones amb ictus amb UCF: inscripcions obertes!

UCF
Aprenentatge en salut
Atenció a la persona

Sabies que l'ictus és la primera causa de mortalitat en dones i la tercera en homes a Catalunya? Si bé és cert que, segons dades del Departament de Salut, la taxa de mortalitat ha disminuït gràcies a una major prevenció i millora en les intervencions mèdiques, el Ministerio de Sanidad apunta que el 90% dels casos d’ictus són evitables.

Des d'UCF impulsem amb col·laboració de PdIctus, el Ministerio de Sanidad i el Departament de Salut el "Programa d’actualització en l’atenció de les persones amb ictus" per a metges i metgesses de família APIC. La pròxima edició comença el 20 de novembre.  

Aquest programa formatiu busca augmentar les competències de professionals de la medicina en el maneig integral del pacient amb ictus, des de la fase aguda fins a la prevenció secundària, garantint així una atenció de qualitat. Aquesta formació té encara places disponibles per les pròximes edicions i són 100% subvencionades, dirigides especialment a metges i metgesses de família de l'Atenció Primària de Catalunya.  

imatge_FFI_ictus.jpg

Quins continguts es tracten? 

El curs d’ictus d’UCF està estructurat en quatre mòduls virtuals (7 hores) i una sessió presencial (5 hores). 

Els quatre mòduls virtuals aborden l’atenció en fase hiperaguda, amb el sistema de Codi Ictus de Catalunya, l’atenció hospitalària en unitats especialitzades, la rehabilitació del pacient i la prevenció secundària per reduir el risc de recurrència.  

La sessió presencial, impartida per docents seleccionats i formats per UCF, que han rebut material pedagògic estandarditzat (guia docent i recursos formatius), se centra en activitats pràctiques sobre el protocol d’actuació, les cures dels pacients aguts i la planificació de la rehabilitació, oferint eines essencials per a una assistència completa i coordinada a tot el territori. 

Per què és crucial aquesta formació? 

El passat 29 d’octubre, es va celebrar el Dia Mundial de l’Ictus, una jornada per conscienciar sobre la importància de la prevenció, detecció precoç i atenció integral d’aquesta patologia. Segur que ja coneixes algunes d’aquestes dades, però recordem perquè actualitzar els coneixements sobre com prevenir i actuar davant un ictus és crític:  

  • L’ictus és una malaltia amb una alta incidència, que afecta unes 120.000 persones cada any a Espanya, de les quals al voltant de 25.000 moren.  
  • La prevenció juga un paper fonamental en el seu control, ja que el 90% dels casos podrien evitar-se. 
  • S'estima que una de cada sis persones en el món sofrirà un ictus al llarg de la seva vida.  
  • A Europa, l’ictus es posiciona com la primera causa de discapacitat i una de les principals causes de mort.  
  • Encara que tradicionalment s'associa a edats avançades, s'ha observat un increment del 25% en la seva incidència en persones d'entre 20 i 64 anys. 

Recordem que no només l'ictus és la primera causa de mortalitat en dones i la tercera en homes a Catalunya, sinó que les persones supervivents d'ictus sovint pateixen discapacitats que requereixen atenció especialitzada, un fet que reforça la importància d’una resposta ràpida i adequada en els casos d’ictus agut. 

Inscriu-te a la pròxima edició: comencem el 20 de novembre! 

La pròxima edició, que començarà el 20 de novembre i finalitzarà el 18 de desembre, ofereix una modalitat híbrida amb sessions virtuals i presencials, acumulant un total de 12 hores de formació especialitzada. 

Des de finals d'octubre, gairebé 130 professionals de totes les regions sanitàries de Catalunya, des d'Alt Pirineu i Aran fins a Terres de l'Ebre, ja s'han sumat a aquest programa, fet que posa en evidència la seva rellevància dins el sistema de salut per abordar una patologia tan prevalent com l'ictus.  

Amb el Dia Mundial de l'Ictus com a teló de fons, animem a tots els professionals interessats a inscriure's a la pròxima edició d’aquesta formació, que els permetrà millorar les seves competències i oferir una atenció sanitària excel·lent 

Els participants del curs rebran un certificat d’aprofitament expedit per UCF i acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud, prèvia superació dels requisits d’avaluació. Els crèdits de formació continuada només són vàlids per a les professions sanitàries que es relacionen a la LOPS.

No deixis escapar aquesta oportunitat de formació contínua i especialitzada amb UCF. Inscriu-t'hi i millora la teva capacitació en l’atenció a persones amb ictus! 

imatge_FFI_ictus.jpg

Programa d’actualització en l’atenció de les persones amb ictus per a professionals de l’APIC

Hores
12h
Modalitats
Perfils professionals