Vés al contingut

UCF es compromet amb el dret al temps signant la Declaració de Barcelona

UCF

Unió Consorci Formació (UCF) reafirma el seu compromís amb la justícia social i el benestar, adherint-se a la Declaració de Barcelona en Polítiques del Temps. Aquesta iniciativa és clau per aconseguir un ús equitatiu del temps, un recurs fonamental en la societat actual.

UCF ha fet un pas endavant en la seva missió de promoure el benestar de la societat i dels professionals del sector sanitari i social signant la Declaració de Barcelona en Polítiques del Temps. Unió Consorci Formació (UCF) s’ha adherit com a una de les gairebé 200 organitzacions, reafirmant així el seu compromís amb la millora del dret al temps i amb el benestar dels professionals.

UCF ofereix més de 140 recursos de formació continuada en línia per a professionals assistencials i no assistencials del sector salut i social. Aquests cursos permeten poder mantenir-se al dia en un sector molt canviant al mateix temps que es pot conciliar la vida laboral i personal gràcies a les facilitats de la formació en línia. Fins ara, aquest 2024, més de 36.000 professionals s'han pogut formar amb més d'11.000 hores de formació. Les millores tecnològiques com la implantació del Moodle Workplace han estat un aposta en aquest sentit.

declaracio_bcn_temps_ucf.jpg

Aquesta declaració subratlla la importància d’un ús equitatiu del temps com un dret fonamental de tota la ciutadania. La mesura pretén solucionar un dels problemes socials més urgents: la pobresa de temps, que afecta especialment les dones i les persones amb menys recursos, tal com reconeix la Comissió Econòmica de les Nacions Unides per a Europa (UNECE).

Per què és important el dret al temps?

A Espanya, els horaris laborals sovint dificulten la conciliació entre la vida professional i personal. Un exemple destacat d'iniciativa per a la millora del temps és la reforma de la jornada laboral. Diverses empreses han començat a aplicar la reducció d'hores sense afectar la productivitat. A Catalunya, segons El Periódico, el futur marc legal de l'ús del temps busca millorar les condicions laborals, ajustant els horaris per permetre una major flexibilitat i qualitat de vida.

Compromisos clau de la Declaració de Barcelona:

Com a part de la Declaració de Barcelona, UCF es compromet a adoptar una sèrie de mesures per promoure un ús del temps més just i equitatiu:

  • Promoure el dret al temps com a dret fonamental de tota la ciutadania i treballar per garantir-ne una distribució equitativa de tota la ciutadania.
  • Fomentar el diàleg entre els diferents sectors (públics, socials i privats) per impulsar polítiques que millorin l'organització del temps.
  • Alinear les polítiques del temps amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el Pacte Verd Europeu i els Pilars de Drets Socials europeus.
  • Treballar per l’abolició del canvi d’hora estacional, prioritzant la salut i el benestar de la població.
  • Donar suport a la Time Use Week com a esdeveniment internacional clau per promoure i avaluar els avenços en polítiques del temps.
  • La setmana del 21 d'octubre se celebra la Time Use Week 2024. Es presentaran noves iniciatives per avançar en la implantació de les polítiques del temps i fomentar el dret al temps.

Segons Ana Sedano, gerent d'UCF:  

"Les polítiques del temps són una eina clau per millorar la salut i el benestar dels nostres professionals. Un millor ús del temps es tradueix en una major qualitat de vida." - Ana Sedano, gerent d'UCF.

Amb la signatura de la Declaració de Barcelona en Polítiques del Temps, UCF es reafirma en el seu objectiu de promoure una societat més equitativa i saludable, on el temps es gestioni de manera justa. Convidem altres entitats a sumar-se a aquesta causa i a participar en les activitats de la Time Use Week 2024.

Per a més informació sobre la Declaració de Barcelona, pots consultar la pàgina web oficial.