Vés al contingut

UCF i MAGMA incorporen el cinema i l’aplicació mòbil MOVIDA com a mitjà didàctic a les noves edicions del programa ‘Talent Femení’

UCF
Igualtat

Aquest any, UCF i MAGMA, empresa especialitzada en innovació educativa, hem incorporat el cinema i l’aplicació mòbil MOVIDA com a mitjà didàctic dins del programa formatiu ‘Talent Femení’.  

En una entrevista per a la revista Equipos y Talento a Ana Sedano, directora gerent d’UCF, i a Lluís Pastor, director de MAGMA, s'explica en què ha consistit aquesta col·laboració:  

Ana Sedano: "Magma combina coneixements de pedagogia, de comunicació i tecnològics per crear una experiència d’aprenentatge vivencial, sigui a través d'una app o en un navegador web, mitjançant la qual es treballen les competències i valors amb un vehicle molt atractiu: el cinema. La utilització del format audiovisual té molt impacte".A través de l’elecció de deu pel·lícules per part d’UCF, s’han escollit 3 com a obligatòries que representen les competències i els valors per treballar el lideratge en femení dins del curs:

  • Confiança mútua i col·laboració – Treball col·laboratiu 

  • Curiositat i Innovació 

  • Exemplaritat i Honestedat 

Talent-Femení-MAGMA

A partir d’aquestes 3 pel·lícules i 3 competències-valors, MAGMA ha dissenyat 3 activitats que es realitzen a través de MOVIDA, una aplicació desenvolupada específicament per al curs i que les participants s’han de baixar al seu telèfon mòbil. L’activitat inicia convidant les participants a visualitzar la pel·lícula escollida. Posteriorment, i durant una setmana, viuen una experiència interactiva i immersiva a través de la interacció amb els personatges de la pel·lícula. 

A més, les participants tenen l’oportunitat de seguir de prop als personatges i descobrir noves dimensions de la història que les conduiran a situacions que podrien trobar en el seu lloc de treball, desafiants i vinculades al contingut de l’experiència d’aprenentatge. A través d’aquests reptes, posen a prova les seves habilitats i coneixements, oferint-los les eines necessàries per resoldre de manera efectiva les situacions plantejades. 

En aquests moments, s’ha finalitzat amb les alumnes l’activitat Confiança mútua i col·laboració – Treball col·laboratiu, a partir del visionament de la pel·lícula La font de les dones, de Radu Mihailea. Tal com apunta Ana Sedano, de les 22 persones que han participat en aquesta experiència, un total de 12 ja han completat les activitats proposades i mostren un grau alt de satisfacció amb les metodologies proposades. 

Per saber-ne més sobre el programa ‘Talent Femení’, els mitjans didàctics i les metodologies d'aprenentatge proposades, et convidem a llegir l'entrevista completa publicada a Equipos y Talento:

LLEGEIX L'ENTREVISTA

Entrevista-Equipos-y-Talento