Vés al contingut

UCF participa en una jornada de cocreació per a la millora i evolució del Simulador de Gestió de la Demanda en Atenció Primària, en col·laboració amb Enaltis i l’ICS

UCF
Jornada_cocreació_APrimària_2.jpg

El passat divendres 12 de gener, es va dur a terme una sessió col·laborativa entre Enaltis, l’Institut Català de la Salut (ICS) i UCF per treballar en la implementació de millores i evolució del Simulador de Gestió de la Demanda, utilitzat dins el curs d'Innovació en processos assistencials en atenció primària.

El projecte ha estat una col·laboració a tres bandes on el simulador dissenyat i creat per Enaltis, s’ha integrat dins el curs de gestió de la demanda amb la col·laboració metodològica d’UCF i l’expertesa i coneixement sobre l’Atenció primària per part de l’ICS.

El simulador proporciona un entorn segur per experimentar i comprendre l'impacte de les decisions en temps real. En ell s'apliquen les millors eines i pràctiques amb metodologies integradores, senzilles, properes i que produeixen resultats directes sobre l'adequació de la demanda i el bon funcionament dels equips, aplicant els principis de l'anàlisi de processos, la maximització de competències, la programació per motius i la implementació de projectes de millora. 

En la primera edició del curs, un total de 455 persones de l'ICS ja van poder utilitzar el simulador amb èxit i l’experiència per part de l’alumnat va ser molt positiva.

Durant aquest 2024, està previst organitzar amb fons del Pacte d'Estat, gestionats pel Departament de Salut, diverses edicions amb places subvencionades per a gairebé 4.000 professionals de l'atenció primària de tot el Sistema Sanitari Català (SISCAT). 

Amb aquesta iniciativa UCF, Enalitis i ICS reforcen el seu compromís en millorar la salut pública, explorant noves oportunitats de cocreació i apostant per noves metodologies d’aprenentatge que afavoreixin la innovació en el sector de la salut.