Vés al contingut

UCF participa en la I Jornada de Tècnics Auxiliars en Infermeria de Girona

UCF

La setmana passada, va tenir lloc la I Jornada de Tècnics Auxiliars en Infermeria de Girona a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot, organitzada per la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. L’acte va comptar amb l'assistència d'un centenar de professionals d'aquest camp procedents de les comarques de Girona. 

Amb el títol "Nous temps, nous reptes", l'objectiu de la jornada va ser crear un espai per compartir experiències i coneixements entre aquests perfils professionals, abordar el rol actual i futur de les TCAI, debatre sobre la formació d'aquests professionals i repensar el sistema de salut en funció dels rols existents i els nous que estan emergint.

jornada tcais olot Marc Soler.jpg

La jornada va començar amb la benvinguda de Marc Soler, director de la Direcció General de Professionals de la Salut, que va destacar que des del Departament de Salut s’està treballant sobre els nivells i els criteris que “s’han de valorar en l’àmbit de la formació de les TCAI com la seguretat clínica, la gestió informàtica i la digitalització, la teleassistència a l’atenció primària i al territori, l’atenció a la discapacitat i el suport a infermeria“. 

També van intervenir Carme Pastor, directora infermera de la Fundació, qui va remarcar que 2 de cada 5 professionals assistencials de la Fundació són TCAIs, i Montse Blanch, representant del Comitè Organitzador de la Jornada.

A la primera taula de debat, es van discutir les tasques que actualment realitzen les TCAI, tant en els centres públics com privats, així com el reconeixement que reben i el que haurien de rebre en el futur.

En aquesta conversa, moderada per la Sílvia Gallart, TCAI de l'Hospital d'Olot (FHOCG), hi van participar: Núria Parareda, referent de sanitat de CCOO a les comarques gironines, Rosa Viñas, TCAI de l'Hospital de Figueres (FSE) i Rosa Verdú, TCAI de l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

jornada tcais olot segona taula.jpg

A la segona taula, amb l'objectiu de fomentar el diàleg entre els centres de FP i les organitzacions sanitàries, es va abordar la formació que reben els joves que estan estudiant aquesta professió, cap a on hauria de dirigir-se i quines habilitats es valoren des dels centres sanitaris.

Aquesta última taula va ser moderada per Glòria Serrano, responsable de projectes d'aprenentatge i desenvolupament d’Unió Consorci i Formació, i hi van participar: J. Antonio Giménez, cap d'estudis cicles formatius de Sant Joan de Déu, Maria Lorente, cap d’estudis i responsable d’innovació de l’Institut d'FP Sanitària (Institut Bonanova) - Hospital del Mar i Laura Badenas, coordinadora de l'àrea assistencial de l’Institut d'FP Sanitària (Institut Bonanova) - Hospital del Mar, on coordina 5 línies de TCAI i auxiliars en centres sanitaris.

jornada_tcais_olot.jpg

Per a UCF, ha estat un plaer participar en aquest espai de reflexió sobre temes que preocupen al sector, com la visibilitat i el reconeixement de la professió, la formació, la recerca i la innovació com a impulsors del canvi per al col·lectiu TCAI.

Aquesta jornada es realitzarà cada dos anys, i l'Hospital de Calella s'ha compromès a organitzar la segona edició, prevista per al 2025.