UCF i UManresa presenten el Títol d'Expert Universitari en Lideratge en valors a les organitzacions de salut i social
Des de la Càtedra de Lideratge en Valors, d'UManresa UVic-UCC, conjuntament amb Unió Consorci Formació, s'ha dissenyat un nou programa formatiu en l'àmbit del Lideratge: el Títol d'Expert Universitari en Lideratge en valors a les organitzacions de salut i social.
El programa, que es desenvoluparà durant el primer semestre de 2025, donarà continuïtat i ampliació als diferents tallers i seminaris que ja s'han desenvolupat de manera conjunta, en els que s'ha connectat el model de Lideratge en Valors de Pep Guardiola i Manel Estiarte amb la realitat del lideratge en valors a les organitzacions de salut i social. Si us interessa apuntar-vos o tenir més informació, podeu consultar-ne aquí tots els detalls.
Us fem cinc cèntims d'aquest interessant programa:
Els valors són l’ADN de les organitzacions. La guia que ha d’acompanyar les conductes i comportaments de totes i tots els professionals a fer-ho possible. Per això cal posar-los en relleu i donar-los-hi veu, per fer-nos més conscients d’ells, per connectar-los més amb la nostra pràctica diària i perquè guiïn de manera natural les noves maneres de fer, més segures, més eficients, i de més valor cap a la societat.
A finals dels anys 90, diferents autors com Salvador Garcia, Shimon Dolan, Kenneth Blanchard i Michael O’Connor van descriure la Direcció per Valors com un model de direcció humanista, on les persones que integren les organitzacions i els valors estan al centre.
Parlar de Lideratge en Valors en salut i social és, a més, fer-ho d'un lideratge que escolta, acompanya, explica per què fem el que fem, i facilita el treball col·laboratiu de manera connectada a un impacte positiu en la societat, i una millor contribució al món des d'un propòsit compartit.
Saber per a què serveix la meva feina, i com impacta en la societat, és avui dia per a les noves generacions absolutament important: se senten més compromeses, tenen més orgull de pertinença, les connecta amb il·lusió i passió, i donen el millor d’elles mateixes, la seva millor versió.
A l'article "Una mirada conjunta entre la Càtedra de Lideratge en Valors i Unió Consorci Formació sobre els valors de les organitzacions de salut" es presentava aquest primer esquema on s'identifiquen els valors que les organitzacions de salut estan incorporant com a claus en les seves direccions i plans estratègics. Uns valors que resumeixen el que tenen publicat més de 100 hospitals i organitzacions de salut a Catalunya i que s'articulen en quatre nivells: el personal, el de l'equip i de les persones, el nivell organitzacional i el nivell de l'entorn, vinculat al propòsit. Uns valors que no són estàtics ni simplement estètics sinó que són l'expressió de la voluntat i la direcció en la qual cada institució treballa. És important donar veu i posar en relleu aquests valors per tal que es connecti amb l'activitat diària de les institucions.
Recentment, publicàvem un vídeo entrevistant el Dr. Valentí Martínez, Director d'Estratègia Internacional de la Fundació Universitària del Bages – Campus UManresa (UVic-UCC) i director acadèmic de la Càtedra de Lideratge en Valors. Presentava la Càtedra i la col·laboració amb UCF per formar sobre Lideratge en Valors en el sector salut i social. Participant en activitats de formació, divulgació i recerca es pretén acompanyar els processos de canvi i transformació, i generar un impacte positiu en la societat. En aquest marc ja s'han desenvolupat accions com el seminari sobre lideratge en valors a les organitzacions o com la sessió de l'Update Directiu prevista per al 5 de febrer de 2025 amb el que es convidarà a reflexionar sobre les connexions del lideratge i els valors, la seva necessitat actual, les estratègies internacionals existents, la importància dels valors com a motor de canvi o sobre com dissenyar un pla d'acció per tal de donar veu als valors dins el mateix equip i organització.
Si teniu interès en el Títol d'Expert Universitari en Lideratge en valors a les organitzacions de salut i social, desitgeu més informació del programa o us agradaria conèixer com estem adaptant-lo i incorporant-lo en formats a mida per diferents grups i entitats, consulteu i descarregueu el programa:
- el perquè i per a què del programa,
- els objectius,
- els mòduls que s'impartiran,
- la coordinació acadèmica i el quadre docent
- el calendari: un dimecres presencial al mes de 9 h a 18 h a partir del 15 de gener de 2025 i sessions síncrones en línia,
- el preu, bonificable per FUNDAE.