Vés al contingut

UManresa i UCF formen 40 gestors sanitaris d’Hondures en lideratge i habilitats directives en salut

Internacional
ciudad-tegucigalpa-honduras-curso.jpg
  • Aquesta serà la primera vegada que UManresa i Unió Consorci Formació imparteixen formació a Hondures

  • La formació arribarà a caps de serveis de salut i directors d’hospitals d’aquest país

  • El curs s’impartirà en format en línia entre els dies 6 de novembre i 18 de desembre

  • És una nova iniciativa emmarcada en la internacionalització de l’activitat de formació contínua en salut conjunta entre UManresa i UCF.

Una quarantena de persones que gestionen serveis sanitaris del sistema públic de salut d’Hondures participen entre els dies 6 de novembre i 18 de desembre en el Curs de Lideratge i Habilitats Directives en Salut que han dissenyat i que impartiran de manera conjunta el campus Manresa de la UVic-UCC (UManresa) i Unió Consorci Formació (UCF). 

La formació, que és un encàrrec del Ministeri de Salut d’Hondures, prepararà les persones per exercir la funció directiva que tenen assignada amb coneixements sobre les tendències de canvi que afecten els serveis sanitaris i per liderar i acompanyar els equips de professionals que en depenen per impulsar la resposta als reptes que es deriven d’aquesta transformació. Aquesta serà la primera formació que UManresa i UCF impartiran en aquest país d’Amèrica Central.

Formació en línia amb metodologies actives

ulatam-hondures-web

El programa formatiu s’impartirà en format en línia i utilitzant metodologies innovadores que fomentin la participació activa de les persones que hi participin. En aquest sentit, s’impartiran sessions síncrones participatives; es compartirà contingut formatiu que estarà a disposició dels participants perquè puguin treballar de manera autònoma; i es desenvoluparà un pla d’acció personal que permeti connectar tots els aprenentatges amb l’activitat professional de cadascun dels participants. 

Les sessions síncrones, de dues hores de durada, aniran a càrrec de docents experts d’UManresa: Valentí Martínez Espinosa, Doctor en psicologia i director d’Estratègia Internacional de la Fundació Universitària del Bages, Walter Badia Gomis, director comercial d’ULATAM a UManresa i especialista en governança i gestió; i Òscar Dalmau Ibáñez, director d’Innovació i Desenvolupament d’Unió Consorci Formació, membre d’ULatam  i del Comitè de Direcció de la Càtedra de Lideratge en Valors del Campus Manresa de la UVic-UCC.

El treball que es farà durant la formació s’iniciarà amb una visió concreta de les tendències de canvi que hi ha en el sector de les organitzacions de salut a Catalunya i al conjunt d’Europa. 

Aquest serà el punt de partida a partir del qual es contrastarà amb la realitat d’Hondures per  determinar quin impacte poden tenir aquestes tendències al país centreamericà. Aquest marc teòric sobre tendències ha de servir a cadascun dels participants per treballar en un pla d’acció personal que permeti als directius dissenyar i aplicar estratègies per afrontar els canvis tant a nivell de les organitzacions on treballen, com en els equips i fent canvis en la funció i rols directius que exerceixen. 

Aquesta iniciativa s’emmarca en la col·laboració conjunta que ambdues institucions fan en la internacionalització de la formació contínua en salut, on en els darrers temps ja hi ha hagut iniciatives a Mèxic, Colòmbia i Argentina, i que es vincula amb la incorporació d’UCF a la xarxa RECLA – Red de Educación Continua de Latinoamérica y Europa.

curso-liderazgo-habilidades-directivas-honduras.png
marco-metodologico-curso-liderazgo-habilidades-directivas1.jpg
marco-metodologico-curso-liderazgo-habilidades-directivas-management-colors.jpg