Pasar al contenido principal

Transformem la formació sanitària a Catalunya amb Moodle Workplace

Cas d'èxit
UCF

Recentment, la plataforma virtual educativa Moodle ha publicat un article sobre la transició que ha suposat per UCF canviar d’un sistema Moodle LMS a Moodle Workplace. Aquest canvi ha estat motivat per la creixent demanda de formació continuada en el sector sociosanitari, que ha suposat gestionar un volum més alt d'estudiants i d’oferta de cursos. 

cas-èxit-moodle.jpg

Recentment, la plataforma virtual educativa Moodle ha publicat un article sobre la transició que ha suposat per UCF canviar d’un sistema Moodle LMS a Moodle Workplace. Aquest canvi ha estat motivat per la creixent demanda de formació continuada en el sector sociosanitari, que ha suposat gestionar un volum més alt d'estudiants i d’oferta de cursos. L’objectiu principal ha estat aconseguir una gestió més eficient, així com oferir un suport tecnològic millor.  

Els beneficis que s’han experimentat han estat significatius. L'automatització de diversos procediments ha reduït notablement la necessitat d'intervenció humana, optimitzant les operacions i augmentant l'eficiència. A més, establir una base de dades unificada compartida entre els tres sistemes interconnectats —web, gestor de matriculacions i Moodle— ha garantit una comunicació consistent i la integritat de les dades. 

Mercè Pascual, responsable del Departament d’Acompanyament a l’Aprenentatge a UCF i gestora de Moodle, destaca: "La integració de la web, el gestor de matrícules i Moodle Workplace ha millorat i automatitzat significativament el procés de matriculació. Aquest èxit ha estat possible gràcies a la integració i adaptació de Moodle, amb l'assessorament valuós de 3ipunt". 

D’aquesta manera, la integració ha permès a UCF iniciar sessions de formació setmanalment, atenent milers d'estudiants i demostrant un increment considerable en la capacitat i eficiència. El sistema de gestió d'aprenentatge d’UCF actualment dona servei a 18.000 usuaris i es preveu que s'ampliï a aproximadament 40.000, cobrint tots els professionals del sector de la salut i social de Catalunya. Aquesta expansió reflecteix el compromís d'UCF d'oferir programes de formació inclusius i fàcilment accessibles. 

En un futur, UCF pretén formar a 60.000 professionals dins del sector salut i social de Catalunya i expandir-se gradualment al mercat espanyol i també a Amèrica Llatina. L'objectiu és establir Moodle Workplace com un referent en formació no mèdica dins de les institucions sanitàries espanyoles, tant en l'àmbit nacional com internacional. 

A més, UCF està desenvolupant un servei complementari per capacitar a les persones en la cerca de formació específica de manera independent, permetent-los dissenyar els seus propis itineraris formatius de desenvolupament de competències 

---------------------------------------------

Des d’UCF agraïm aquest article i refermem el nostre compromís a ampliar el nostre abast i impacte, establint nous estàndards en el sector de l'educació i formació en l’àmbit sociosanitari.