Vés al contingut

76 dones de Lleida, Reus i Manresa comencen el programa Talent Femení

Igualtat
UCF
Lideratge i gestió

Per primera vegada, UCF s'ha apropat amb el programa Talent Femení a altres poblacions fora de Barcelona. Aquesta setmana 26 dones a Lleida, 31 a Reus i 19 a Manresa han treballat diferents dinàmiques per conèixer-se. En un programa de 120 hores que pretén identificar reptes per créixer, fer accions que promoguin el treball en equip, consolidar les fortaleses de cadascuna, repensar-se per adaptar-se a noves realitats, la cohesió de grup és essencial per iniciar el programa. A través de la creativitat i la metàfora, en aquesta primera sessió s'han establert les bases del que és el lideratge i el talent femení.  

Són les primeres edicions que es fan a Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre i Catalunya Central amb el suport del Departament de Salut. Les 3 edicions s'adrecen a dones que treballen a l’àmbit d’atenció primària. Amb aquesta iniciativa UCF dona resposta al seu compromís d’arribar a tot el territori i professionals amb una aposta per a empoderar a les dones dins de les institucions de manera que maximitzem el rendiment del nostre capital humà.  

Aquest és un programa subvencionat amb càrrec als fons del Ministerio de Sanidad del Gobierno d’Espanya que cerca dones amb potencial de creixement per a ocupar càrrecs de comandaments o responsables d’equip, o que faci poc que hagin assumit aquest càrrec. Es pretén corregir el fet que només arriben a rols sèniors el 25% de les dones quan al conjunt del sector salut i social és majoritari. Es calcula que, aproximadament, un 70% del conjunt de professionals que hi treballen són dones. “Som una professió feminitzada amb molt de talent i aquest talent s’ha de buscar i aprofitar dins les institucions”, explica Helena Costa, Coordinadora d’Infermeria.  

El programa inclou activitats presencials i digitals. La metodologia s’articula en tres eixos en els quals s’enfocaran en l’aprenentatge col·laboratiu, l’aplicació pràctica a través d’un projecte tutoritzat per aprendre fent i amb un conjunt de materials didàctics interactius per treballar en equip i individualment, afavorint l’aprenentatge autònom i lliure. A més d’un equip docent compost per professionals referents del sector salut i social, la mentoria té un rol clau d’acompanyar al llarg de tot el programa a les participants, en la realització del projecte final.  

Des d'UCF, la gerent Ana Sedano, la Responsable de projectes d'aprenentatge i desenvolupament i responsable del projecte Talent en Femení, Glòria Serrano, i la responsable del programa des del vessant d'acompanyament a l'aprenentatge, Laia Marca, hem regalat a les alumnes un quadern. Pot semblar poca cosa, però és un regal molt especial, doncs, com explica Ana Sedano, “un quadern nou en blanc significa un munt de possibilitats per escriure. Imaginem que durant el programa algunes de les dones escriuran tota l'estona, algunes altres no escriuran gens i potser també tindrem dones que faran dibuixos al seu quadern. D'aquí a un any, al final del programa Talent en Femení, revisarem què hem fet tot aquest any i què hem fet als nostres quaderns. Aquest serà el punt i seguit del nostre recorregut. Al futur, elles mateixes hauran de comprar-se un nou quadern per continuar escrivint la seva trajectòria”. Donem la benvinguda amb aquesta primera sessió del programa Talent en Femení a Lleida, Reus i Manresa al Talent en Femení d'aquestes 76 dones que ens han acompanyat amb entusiasme aquesta setmana. Benvingudes!