Finalitzem amb èxit les edicions del programa Talent Femení a Manresa, Reus i Lleida!
Els dies 27, 28 de novembre i 4 de desembre va tenir lloc la sessió TRANSFORM, l'última de les sessions del programa Talent Femení celebrades Manresa, Reus i Lleida, respectivament.
Amb una durada de 120 hores, aquest innovador programa ha estat un punt de trobada per a 74 professionals de l’àmbit d’Atenció Primària, que han pogut explorar el lideratge femení des d’una perspectiva transformadora. El col·lectiu d’infermeria és el que més representació ha tingut al programa, suposant un 53% de les alumnes participants.
Aprenentatge pràctic i personalitzat
Adreçat a perfils variats com infermeres, metgesses, psicòlogues, treballadores socials i personal de gestió, el programa ha estat 100% subvencionat, garantint l’accessibilitat a totes les participants, gràcies al suport del Departament de Salut i el Ministeri de Sanitat.
El programa ha ofert una combinació única de formació presencial, cursos online i activitats experiencials, com Movida, una experiència innovadora inclosa dins del currículum formatiu que ha combinat el cinema i l'entorn virtual com a mitjà didàctic per al treball de valors i competències pròpies del lideratge femení.
Aquesta activitat va ser reconeguda recentment amb el Premi a la Millor Experiència en Lideratge i Compromís durant el II Congrés Català de Gestió Clínica, destacant-se com un model d’èxit en l’àmbit del lideratge en el sector sanitari.
Un altre dels aspectes més destacats del programa ha estat la mentoria personalitzada. Cada participant ha desenvolupat un Pla de Desenvolupament Personal (PDP) vinculat a un propòsit propi, amb l’acompanyament d’una mentora experta en el sector salut i social.
A la Jornada final TRANSFORM, les participants van realitzar una defensa oral individual, a través d’un objecte creat per elles mateixes. Aquest objecte els va permetre simbolitzar el seu viatge personal i professional durant la realització del programa i la creació del seu Pla de desenvolupament Personal (PDP).
Satisfacció i impacte del programa Talent Femení
Segons les valoracions de les participants, el programa ha estat una experiència transformadora. Les sessions presencials i l’enfocament personalitzat han estat els elements més valorats, destacant també la qualitat de les mentores i la capacitat del curs per fomentar l’autoconeixement i el lideratge efectiu. Algunes participants han expressat la necessitat de tenir més sessions relacionades amb les habilitats comunicatives i la gestió emocional.
A continuació, compartim un vídeo que recull diversos testimonis del programa:
Aquest tipus d’iniciatives són especialment rellevants en un context en què les dones encara afronten desigualtats significatives en la gestió del temps i les càrregues de treball no remunerat.
Segons dades de l’Observatori de la Igualtat de Gènere, les dones dediquen gairebé el doble de temps que els homes a les tasques de cura dels fills i altres responsabilitats domèstiques que, sovint, coincideixen amb els anys centrals de la seva vida, quan podrien estar impulsant la seva carrera professional o treballant en projectes personals, però que, per les exigències de les cures, veuen limitades les seves oportunitats.
Aquesta situació evidencia la necessitat d’espais com els oferts pel programa Talent Femení, que no només faciliten el desenvolupament personal i professional, sinó que també actuen com una eina per trencar amb les dinàmiques que perpetuen aquestes desigualtats.
De cara al 2025, UCF ja ha confirmat dues edicions més del programa, dirigides a professionals de l’àrea metropolitana de Barcelona i Girona. Amb aquesta expansió, es continuarà impulsant el lideratge femení en el sector de la salut i social.