Impulsem un nou lideratge per a una nova qualitat
Finalitzem l’Update de Qualitat Assistencial amb una mirada al futur del lideratge transformador.
Amb la setena i última sessió de l’Update en Qualitat Assistencial, UCF i la Societat Catalana de Qualitat Assistencial han posat punt final a un programa orientat a reforçar la cultura de la qualitat i la seguretat del pacient dins del sistema de salut, amb la voluntat d’impulsar mecanismes que en garanteixin els resultats i afavoreixin una atenció més segura i eficient.
El programa, que també ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut, s’ha adreçat a comandaments, professionals no assistencials i responsables de qualitat i seguretat. Al llarg de set sessions presencials, s’hi han compartit coneixements, reflexions i experiències orientades a impulsar la transformació i la millora contínua.
Vols saber com va ser l’última sessió i què pensen els professionals que hi han participat? No et perdis aquest videoresum!
Un cicle formatiu que ha fet valdre el lideratge, la participació i el canvi cultural com a motors per millorar la qualitat i la seguretat assistencial, i que ha apostat per una transformació cap a una cultura més col·laborativa i orientada a la millora contínua. Tot plegat, situant les persones —professionals i pacients— al centre i promovent espais de debat i intercanvi per compartir coneixements, pràctiques i inquietuds.
L'última sessió, titulada “Una mirada al futur. Compartim coneixements” i coordinada per Montse Oliveras, va obrir un espai de reflexió col·lectiva al voltant de tres preguntes clau:
-
Quin tipus de lideratge necessitem?
-
Com impliquem els equips?
-
Com fem realitat el canvi cultural?
Amb exemples reals de sistemes sanitaris propers i aportacions de sectors no assistencials, es va explorar com inspirar una transformació realista i contextualitzada.

Durant tot el programa, dirigit a comandaments, professionals no assistencials i responsables de qualitat i seguretat, s'han compartit coneixements i experiències a través de set sessions presencials. Segons la valoració recollida entre els participants, el programa ha estat molt ben rebut: s'ha destacat la qualitat dels ponents, la rellevància dels continguts i el valor afegit de la interactivitat i el treball en grup.
Un dels aprenentatges compartits en aquesta darrera trobada ha estat la necessitat de desenvolupar un nou lideratge adaptatiu, capaç de generar confiança, escoltar activament i crear espais segurs per a la millora. Un lideratge que deixi enrere el model de control i aposti per la facilitació i la col·laboració real dins les organitzacions.
Amb aquesta mirada cap al futur, UCF, la Societat Catalana de Qualitat Assistencial i l’Institut Català de la Salut tanquen aquesta edició amb la voluntat de seguir oferint formació com a eina clau per a la transformació del sector.