La intel·ligència emocional, clau per a un bon lideratge a les organitzacions de salut
Els passats 18 i 19 de setembre, UCF va acollir dues sessions dedicades a la intel·ligència emocional com a eina fonamental per a un lideratge efectiu dins de les organitzacions de salut.
Les jornades, emmarcades en el programa formatiu Update Directiu, van abordar el procés de canvi i transformació que viuen actualment les institucions sanitàries, destacant la importància d’adaptar-se als nous entorns socials i econòmics i responent a les noves demandes de gestió i captació de talent.
L’equip docent, format per Sonia Pérez, directora assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), i Pilar Otermin, gerent de Badalona Serveis Assistencials (BSA), va posar èmfasi en la rellevància de la intel·ligència emocional en el lideratge i en com aquesta pot transformar la manera en què els líders gestionen els seus equips.
Els participants van aprendre a desenvolupar competències clau com l’autoconeixement, la gestió emocional i la capacitat de crear connexions empàtiques dins dels equips per treballar cap a un objectiu comú. També es va destacar la importància de l’adaptació per mantenir una resposta adequada a les noves realitats del sector.
A més, es va subratllar com la intel·ligència emocional pot enfortir els vincles entre els membres de l’equip, afavorint una millor presa de decisions i una gestió més eficaç dels recursos humans.
Vols saber amb més detall en què va consistir la sessió? No et perdis aquest videoresum!