UCF participa en el congrés internacional FIAD – Foro de Innovación en Aprendizaje y Desarrollo
Unió Consorci Formació ha participat en la segona edició del congrés FIAD (Foro de Innovación para el Aprendizaje y el Desarrollo) que s’està portant a terme els dies 7-8-9 de juny de manera online, i en la que han assistit més de 2.500 persones del món de l’aprenentatge a les organitzacions de més de 30 paísos.
![fiad poster.jpg](/sites/default/files/styles/limit_width_1400px/public/2023-07/fiad%20poster.jpg.webp?itok=TpBaKknm)
![aprendizaje fiad.jpg](/sites/default/files/styles/limit_width_1400px/public/2023-07/aprendizaje%20fiad.jpg.webp?itok=xsZcd_Gl)
Conjuntament amb el professor Jose Luis Alonso de la Universitat de Mondragon, Oscar Dalmau d’UCF ha compartit l’experiència de formació d’UCF, centrada en potenciar la cultura d’aprenentatge a les organitzacions i desenvolupar la capacitat d’aprendre a aprendre en persones i equips.
En els darrers temps, des d’UCF hem posat en marxa diferents iniciatives orientades a aquesta voluntat de generar hàbits d’aprenentatge des de l’experiència:
El programa FADI – Formació, Aprenentatge, Desenvolupament i Innovació, títol d’Expert Universitari desenvolupat per a més de 50 referents de talent i desenvolupament professional del sector a Catalunya.
Diferents programes formatius orientats a persones docents, formadores internes i tutores de residents dels hospitals i organitzacions de salut, per tal d’acompanyar el desplegament de comunitats de pràctica, estratègies d’aprenentatge des del dia a dia, aprenentatge entre parells, etc.
Un programa de formació pensat per a comandaments i directius, en el que han participat més de 150 persones en els darrers mesos, i que connectarem amb un nou simulador online que estem acabant de desenvolupar i un landscape digital per tal de generar pautes d’hàbits de treball i desenvolupament professional en els equips.
En definitiva, tota una estratègia per ajudar i acompanyar als equips i a les organitzacions de salut i social a que aprenguin a aprendre. L’aprenentatge continuat es connecta amb la curiositat, la innovació i la capacitat d’adaptació als canvis que estan succeint al sector i, per tant, esdevenen competències cognitives clau per als professionals.