Anem al cinema per celebrar la III Trobada de responsables i tècnics de formació i desenvolupament
La jornada, organitzada per Unió Consorci Formació i l’Institut Català de la Salut, va comptar amb més de 130 professionals de les àrees de formació, desenvolupament i recursos humans de diverses organitzacions del sistema sanitari de Catalunya.
La sessió va comptar amb les ponències d’Ana Sedano, Directora gerent d’UCF; Carles Pla, Subdirector de desenvolupament i gestió del talent de l’ICS; Valentí Martínez, Director d’Estratègia Internacional a la UManresa; Dolors Sánchez, Cap de la unitat de Talent, Cultura i Transformació de l'ICS; Glòria Serrano, Responsable de projectes d’aprenentatge i desenvolupament a UCF, i Òscar Dalmau, Director d’Innovació i Desenvolupament d’UCF.
Sota el títol de la pel·lícula “Enamora’t de la formació”, Ana Sedano i Carles Pla van inaugurar la jornada amb una mirada retrospectiva cap a l’any 2023 i als objectius d’aprenentatge aconseguits.
Seguidament, Valentí Martínez va presentar la ponència “Lideratge en valors a les organitzacions de salut”, on va presentar la Càtedra de Lideratge en Valors, una iniciativa impulsada per la Fundació Universitària del Bages (FUBages) - Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).
La càtedra va néixer amb la voluntat de crear les condicions perquè les organitzacions, els equips i les persones utilitzin el lideratge per promoure canvis positius en l’entorn, especialment des de l’empresa, la salut, l’educació i l’esport. La ponència de Valentí Martínez va complementar-se amb l’espectacle “El Partit”, ofert per la companyia Cocolisto.
La segona part de l’acte va comptar amb una dinàmica de treball en equip, presentada per Dolors Sánchez i Glòria Serrano, en la que cada grup va haver de posar-se en la pell d’un director/a de cinema.
L’objectiu era posar en comú els principals reptes, oportunitats i necessitats que afronten les organitzacions de salut avui dia relacionades amb l’aprenentatge, així com proposar accions i possibles recursos, i plasmar-ho de forma creativa en un “cartell de cinema”.
El reptes que es van treballar van ser els següents:
-
Grup 1 i 2: Com som capaços d’avaluar la transferència dels aprenentatges.
-
Grup 3 i 4: Com connectem objectius estratègics de l'organització amb objectius d’aprenentatge.
-
Grup 5 i 6: Com connectem les accions d’aprenentatge realitzades amb els resultats de l'organització.
-
Grup 7 i 8: Com fomentem la cultura de l’aprenentatge (learnability) en els professionals.
-
Grup 9 i 10: Com impulsem el rol dels docents interns.
-
Grup 11 i 12: Com reforcem el lideratge dels comandaments intermedis.
-
Grup 13 i 14: Com impulsem les competències digitals dels professionals per reduir la bretxa digital.
-
Grup 15 i 16: Com podem integrar la intel·ligència artificial en els processos vinculats a l’aprenentatge.
-
Grup 17 i 18: Com vinculem la formació i el desenvolupament en l'atracció i fidelització del talent.
-
Grup 19 i 20: Com podem gestionar el coneixement de les organitzacions.
Òscar Dalmau va ser l’encarregat de tancar l’acte amb una exposició de les principals conclusions extretes. A més, es van lliurar tres premis a millor guió (accions proposades), millor direcció (coherència i estructura dels continguts), i millor actor/riu protagonista.
Per finalitzar, totes i tots els participants van poder gaudir d’un dinar pica-pica i networking.
A continuació, presentem un videoresum de la III Trobada de responsables i tècnics de formació i desenvolupament d'organitzacions de salut i social:
Descobreix també el Títol d'Expert Universitari en Lideratge en valors a les organitzacions de salut i social.