Vés al contingut

UCF es compromet amb la qualitat assistencial: present al XL Congrés SECA

UCF
Sostenibilitat
Lideratge i gestió
Qualitat Assistencial
UCF al congrés XL SECA

UCF ha participat, un any més, en el XL Congrés de la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA) presentant 3 comunicacions i formant part d'una taula de debat sobre el desenvolupament professional com a part del compromís de les organitzacions.

La taula, moderada per Rosa Simón, com a presidenta de la SCQA, va compartir la visió sobre com potenciar el compromís dels i les professionals, la importància de separar i reconèixer de manera diferenciada la carrera professional, el rendiment, l'aportació al negoci o la millora de les habilitats personals.

Les diferents visions de les persones participants en la taula van coincidir en la corresponsabilitat de les institucions i els professionals per recuperar el prestigi del sistema sanitari, que es troba en hores baixes, així com per assegurar la sostenibilitat del sistema. Es va destacar la importància d'un lideratge que garanteixi el benestar dels equips, que asseguri la comoditat dels professionals alhora que es mesuren i valoren els resultats: “Per millorar cal mesurar, i per mesurar cal voler mirar”

Als espais de comunicacions es va presentar el curs Innovació en processos assistencials en atenció primària. Gestió de la demanda. Seguint la premissa que, per aconseguir una millora de processos, cal treballar i observar “on passen les coses”, el curs posa en pràctica els processos d'una àrea bàsica d'atenció primària a través d'un simulador gamificat. Més de 1700 professionals ja s'han format amb aquest model de simulació.

També es va presentar una comunicació sobre l'acompanyament a grups de professionals de caràcter multidisciplinari orientats a la resolució de reptes d'innovació a les seves institucions. Aquesta iniciativa, impulsada per UCF, es basa en els cercles de participació i metodologies com el Design Thinking, que busquen generar solucions creatives a problemàtiques concretes dins de les organitzacions. Amb aquest enfocament, s'estableix un marc de col·laboració entre professionals de diferents nivells jeràrquics, es fomenta la intel·ligència col·lectiva i la participació en la presa de decisions, es creen sinergies entre projectes i es poden presentar plans d'acció concrets i tangibles a les direccions de les entitats. Això permet implementar les millors solucions identificades i generar resultats que superen les expectatives inicials.

Es va presentar també el projecte LIFE, que proposa una major implicació del pacient de càncer de pulmó en els assaigs i la investigació mitjançant la formació i millora de les habilitats de comunicació. 

Amb la participació d’UCF en el XL Congrés SECA, reafirmem el compromís amb la qualitat assistencial i el desenvolupament professional en el sector de la salut. UCF continua treballant per oferir solucions innovadores que millorin tant el sistema sanitari com l’experiència dels professionals i pacients.

web - update qualitat 2024 (2).jpg

Update Qualitat Assistencial

GOTA: Gestió, Organització, Transformació i Aportació de valor.