Vés al contingut

Fundació Catalònia: una aposta clara i decidida pel desenvolupament del talent divers

Cas d'èxit

Assistim a l’acte de cloenda del programa formatiu Lideratge i desenvolupament d’equips de Fundació Catalònia, que ha comptat amb la col·laboració d’UCF i la Fundació Universitària del Bages.  

Fundació-Catalònia-cloenda-programa-lideratge

El passat dimarts 7 de maig de 2024 vam celebrar l’acte de cloenda i entrega de títols del programa formatiu Lideratge i desenvolupament d’equips, impulsat per la Fundació Catalònia amb la col·laboració d’UCF i la Fundació Universitària del Bages. 

L’acte va comptar amb la participació de Joaquim Serrahima (Director General de la Fundació Catalònia), Adrià Serrahima (Director executiu de la Fundació Catalònia) i Valentí Martínez (Director d’estratègia internacional de la Fundació Universitària del Bages i director acadèmic de la Càtedra en Lideratge per valors). 

En els seus parlaments tots tres van insistir en la necessitat de mantenir una actitud curiosa i oberta a nous aprenentatges que afavoreixin anticipar-se als nous escenaris socioeconòmics per a convertir les possibles amenaces en oportunitats de millora per a l’organització i les persones que en formen part. 

El programa formatiu Lideratge i desenvolupament d’equips ha incorporat tres elements de valor per a contribuir a l’assoliment dels objectius definits:  

  • El coneixement, el SABER, amb continguts actualitzats impartits per professionals en actiu i amb un alt expertise.  
  • Les habilitats, APRENDRE A FER incorporant eines de simulació virtual i d’entrenament i amb sessions dinàmiques presencials i orientades a la pràctica, la reflexió i l’ancoratge dels aprenentatges clau. 
  • I finalment, la transferència,  FER aportant una metodologia de treball i un seguiment tutoritzat en el marc d’un Projecte de millora aplicat per a la mateixa institució. 

Una oferta formativa centrada en les persones i el seu desenvolupament 

Amb la voluntat de seguir contribuint a l’impuls i consolidació d’una cultura orientada a les persones i al seu desenvolupament, integrant la diversitat com un element de valor, l’any 2023 la Fundació Catalònia va impulsar la creació del programa formatiu Lideratge i desenvolupament d’equips, destinat a una selecció de comandaments amb responsabilitat en la gestió de persones en els diferents centres liderats per la mateixa Fundació.  

Durant els anys 2021 i 2022 l’equip directiu de la Fundació Catalònia també va participar en el Postgrau en Lideratge, habilitats directives i desenvolupament directiu en organitzacions, impartit per la Fundació Universitària del Bages (FUB) Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya en col·laboració amb Unió Consorci Formació (UCF). 

Des d’UCF agraïm la confiança dipositada en la nostra institució i desitgem seguir acompanyant als seus professionals en la millora de les seves habilitats de gestió i lideratge de persones i equips.