Vés al contingut

Talent femení. Impulsant el talent femení al sector salut i social: cap a un lideratge transformador i amb valors

Característiques del curs

Adreçat a

Comandaments
Professionals assistencials
Metges/esses
Altres facultatius/ives (LOPS)
Infermeres/ers
Fisioterapeutes
Psicòlegs/ògues clínics/clíniques
Nutricionistes
Treballadors/ores socials
Terapeutes ocupacionals
Administratius/ives sanitaris/àries
Altres professionals assistencials
Professionals no assistencials
Modalitats
Híbrid
Hores
120h
Preu

2.350 €

Competències
Transversal

Actualment no hi ha cap edició programada d'aquest curs.

Si vols rebre informació quan publiquem una nova edició, deixa’ns el teu contacte.
Presentació

La presència de les dones al conjunt del sector salut i social és majoritari, es calcula aproximadament un 70% del conjunt de persones que hi treballen. Amb tot, i quan hem de posar la mirada en les funcions de responsables, comandaments i persones directives, aquests percentatges s’inverteixen.

4a edició del programa Talent femení.

Aquest fet va ser posat en relleu per l’Institut Català de la Salut que, durant l’any 2019, va iniciar conjuntament amb UCF una 1a edició del Programa d’Expertesa Universitària en Talent femení adreçada a metgesses d’hospitals de la seva xarxa i des de llavors li ha donat continuïtat per a aquestes professionals.

A partir de 2022, des d’Unió Consorci Formació, i de manera conjunta amb La Unió Catalana d’Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, l’Institut Català de la Salut i l’aval de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, s’impulsen edicions en obert.

3a edició del programa Talent femení. 

Aquest setembre de 2023 iniciem la 5a edició adreçada a dones del sistema de salut i social de Catalunya que vulguin fer un pas endavant cap a àmbits de més responsabilitat en gestió de serveis, persones i equips dins les seves institucions.

Continuarem impulsant accions de formació i desenvolupament per a empoderar a les dones dins de les institucions de manera que maximitzem el rendiment del nostre capital humà.

 

Descarrega el fullet

 

Objectius d'aprenentatge

Al sector salut i social, estem immersos en un procés de canvi i de transformació, no tant sols per la digitalització, que també, sinó de model, de maneres de fer, d’organització del treball, de proposta de valor, de redisseny dels processos, amb el risc alhora que moltes de les coses bones que han funcionat aquest temps quedin en res i tornem enrere.

Amb aquests canvis de paradigma, l’objectiu d’aquest programa és impulsar i desenvolupar el talent femení en l’entorn de salut i social i oferir a les alumnes un pas endavant cap als àmbits del Lideratge i la gestió de serveis, persones i equips amb nous estils de lideratge, amb més participació, més capacitat d’inclusió, més col·laboració i consens, més facilitat per acompanyar els processos de canvi, amb empatia i sensibilitat cap a les diferències.

 

Contingut

El programa articularà els continguts a través de tres pilars:

1.  SENTIR

 • Experiències que ens faran sentir
 • Reptes que ens permetran créixer i desenvolupar-nos
 • Accions que promouran la intel·ligència emocional i el treball en equip

2. APROFUNDIR

 • Habilitat per consolidar les nostres fortaleses
 • Eines per entendre, aprendre i emprendre
 • Metodologies per potenciar relacions de confiança

3. RE-PENSAR

 • Cultura que inspirarà innovació i canvi
 • Procés per adaptar-nos a noves realitats i necessitats
 • Presa de decisions i orientació a l’excel·lència

 

Mapa del viatge: 

Mapa del viatge Talent femení.png

 

 

Metodologia
illustracio_1

Les sessions presencials d’aquesta edició en obert es desenvoluparan a Barcelona a les instal·lacions d’UCF al Parc Sanitari Pere Virgili i les sessions en línia a través del nostre campus virtual. 

Amb tot, des d’UCF volem apropar el programa i fer algunes edicions a nivell territorial, i per tant no deixeu de contactar amb nosaltres si és del vostre interès donat que intentarem organitzar -ho també a la Catalunya Central, i a les províncies de Tarragona, Lleida i Girona, pendents de confirmar les places mínimes.

 

Avaluació

Els requisits indispensables per superar el programa són: 

 • Assistència mínima del 75% a les sessions. 
 • Obtenir una qualificació d’Apte al Pla de Desenvolupament Personal. 
 • Realitzar la part online del programa, superant el qüestionari d’avaluació final. 

La participant podrà justificar la falta d’assistència sempre que quedi recollida a les causes justificables següents: malaltia, defunció d’un familiar fins a segon grau de consanguinitat, obligació d’assistència a procediments de compliment de responsabilitat com a ciutadà, permís laboral per matrimoni o baixa maternal. Per tant, no s’acceptaran justificants de caràcter laboral o que no es recullin en les especificacions anteriors.

 

Acreditació

Els participants del programa obtindran un títol expedit per la Universitat de Vic -Universitat Central de Catalunya, prèvia superació dels requisits d'avaluació.

 

Projecte conjunt amb:

Impartit per: 

UCF logotip

 

 

Amb la col·laboració de: 

logo ICS
logo scgs

 

Vols obtenir més informació?

Si vols ampliar la informació d'aquest curs, posa't en contacte amb nosaltres a través del formulari que trobaràs fent clic aquí sota. Et respondrem el més aviat possible!

Contacta’ns