Durant els anys 2024 i 2025, UCF i Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent han impulsat un programa híbrid de 35 hores dedicat a la gestió de discrepàncies i possibles situacions conflictives amb usuaris, reforçant així el seu compromís amb el benestar dels professionals i la millora de la qualitat assistencial. Ja són prop de 100 les persones que s’han format en aquest programa, consolidant-lo com una eina clau per afrontar els reptes diaris en l'àmbit assistencial.
UCF ha organitzat una de les dotze sessions del programa formatiu Update Directiu dedicada a explorar la transició digital al sector salut. L’esdeveniment va posar en relleu com la digitalització pot transformar els processos sanitaris i socials.
Sota el títol “Gestió Clínica: Què té a veure amb la qualitat”, coordinada per Rosa Simón, presidenta de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial, UCF va celebrar la tercera sessió de l’Update de Qualitat Assistencial.
El 26 de novembre es va celebrar la Jornada de Cloenda de la primera edició del Programa Rol i Gestió Clínica, adreçada a caps i comandaments assistencials i no assistencials del Consorci Sanitari Integral (CSI) i desenvolupada per Unió Consorci Formació i pel Campus UManresa UVic-UCC conjuntament.
La pròxima edició, que començarà el 20 de novembre i finalitzarà el 18 de desembre, ofereix una modalitat híbrida amb sessions virtuals i presencials, acumulant un total de 12 hores de formació especialitzada.
Sota el lema "Inspirant canvis i desbloquejant el potencial humà", més de 600 participants han conegut de primera mà l'innovador projecte que simplifica la formació per a professionals i institucions.
UCF ha donat suport en el desplegament de l’itinerari formatiu, que compta amb un certificat emès per l’Escola de Postgrau en Salut del Campus Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.
Entrevistem Esperança Gimeno, responsable de formació al Consorci Sanitari de l'Alt Penedès-Garraf i usuària del servei d'orientació professional 'Projecta't'.