Vés al contingut

Gestió clínica. Bases, avenços i reptes

Característiques del curs

Adreçat a

Comandaments
Metges/sses
Altres facultatius/ves (LOPS)
Infermeres/ers
TCAIs
Altres aux. i tècnics/ques (LOPS)
Fisioterapeutes
Psicòlegs/ogues clínics/ques
Nutricionistes
Treballadors/es socials
Modalitats
En línia tutoritzat
Hores
100h

El curs consta de 10 mòduls, a cadascun dels quals s’han de dedicar unes 10 hores. 

Preu

L’import de la matrícula és de 1.100€ amb possibilitat de bonificació per Fundae i condicions especials per a organitzacions.

Competències
Tècnica

Pròximes edicions

 • 1100.00 €

  Si et vols inscriure al curs com a professional particular pots tramitar la compra directament. Si vols tramitar la compra a través de la teva organització, posa’t en contacte amb els responsables de formació del teu centre. Detalls a “Més info".
  Lloc
  Campus virtual d'UCF
  Modalitat
  En línia tutoritzat
  Idioma/es
  Català
  Espanyol
Presentació
Gestio Clinica portada .jpg

El 2006 Shannon Brownlee va publicar “Overtreated” i Michael Porter “Redefining Healthcare”, i el 2007 un grup d’investigadors australians i britànics van editar, “Testing treatments”. Tot plegat va configurar un terrabastall de crítiques a una provisió de serveis sanitaris basada en el consum, en comptes de fer-ho en el valor. La qüestió és que fa poc més de deu anys, de manera subtil, i en petits cercles, s’ha anat introduint el concepte porterià de VALOR com la percepció que les persones tenen de l’efectivitat en relació al cost del procés.

El principal objectiu del curs és aconseguir una formació completa en gestió clínica moderna, que va des de la comprensió de les seves bases, el maneig dels instruments fonamentals, la reorientació de l’activitat clínica cap a les necessitats reals dels pacients, la cerca continua de les millors pràctiques, la posada en marxa d’unitats de gestió clínica i la integració de serveis per a la cronicitat. 

Un segon objectiu del curs es facilitar a l’alumne un kit bàsic de reformes estructurals basades en la gestió clínica, un paquet de propostes imprescindible per reordenar la provisió dels serveis sanitaris cap a un model de major eficiència i major efectivitat clínica. 

Autoria Dr. Jordi Varela 

Docent Dr. Xavier Bayona

 

Objectius d'aprenentatge
 • Reorientar l’activitat clínica cap a les necessitats reals dels pacients.

 • Promoure una cerca contínua de les millors pràctiques.

 • Posar en marxa unitats de gestió clínica.

 • Fer una integració de serveis per a la cronicitat.

Al final del curs es disposarà d’un kit bàsic de reformes estructurals per reordenar la provisió dels serveis sanitaris cap a un model de més eficiència i més efectivitat clínica.

 

Contingut
 1. Models de sistemes sanitaris. Catalogació de l’activitat sanitària
 2. El model planificat de provisió de serveis sanitaris
 3. Instruments fonamentals per a la gestió clínica
 4. Gestió clínica moderna: conceptes i bases
 5. L’univers del pacient
 6. Pràctiques clíniques de valor
 7. Unitats de gestió clínica
 8. Integració de serveis per a la cronicitat
 9. Reformes estructurals
 10. Projecte de final de curs

 

Descarrega el fullet

 

Metodologia
illustracio_1

Per fer aquesta formació els i les participants disposen d’un espai virtual on trobaran tots els materials didàctics interactius necessaris, les activitats i els qüestionaris d’avaluació, així com un conjunt d’eines que faciliten la comunicació.

Cadascun dels 10 mòduls que formen el curs disposen del contingut textual i en vídeo, articles imprescindibles a consultar, documents recomanats, anàlisis d’exemples, d’activitats concretes per aplicar els coneixements tractats i d’un qüestionari d’avaluació tipus test.

Durant tot el procés d’aprenentatge els i les participants estan acompanyats per:

 • La tutoria que atendrà les consultes que puguin sorgir respecte al curs.
 • L’equip de coordinació acadèmica per resoldre qualsevol consulta o incidència de caire tècnic sobre el funcionament de l’aula.

 

Avaluació

Els elements d’avaluació establert en aquest curs i les condicions necessàries per a superar-lo son:

 • Completar la totalitat dels 10 mòduls consultant tot el contingut, realitzant les activitats i el qüestionari d’avaluació.

 • Participar amb tres entrades en el fòrum de discussió.

 • Entregar i obtenir una avaluació d’apte/a en l’activitat d’elaboració d’un Care Delivery Value Chain.

 • Entregar i obtenir una avaluació d’apte/a en l’elaboració d’un pla de reformes estructurals per a l’organització.

En finalitzar, els i les participants valoraran el curs mitjançant una enquesta de satisfacció que inclou la qualificació del professorat, del material, de la documentació i dels coneixements i les habilitats adquirides.

 

Acreditació

Una cop superat el curs, s'obté el Diploma en Gestió Clínica: bases, avenços, reptes de 100 hores del Centre Internacional de Formació Contínua del campus UManresa (UVic – UCC) i amb l'acreditació número 09/034833-MD del Consell Catala de Formació Continuada de les Professions Sanitàries - Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut reconeguda amb 12,7 crèdits de Formació Mèdica Continuada.

 

Organitzat amb:

Amb el suport de:

logo scgs

Vols obtenir més informació?

Si vols ampliar la informació d'aquest curs, posa't en contacte amb nosaltres a través del formulari que trobaràs fent clic aquí sota. Et respondrem el més aviat possible!

Contacta’ns