Vés al contingut

Celebrem la primera sessió de l’Update Directiu sobre autoconsciència directiva!

UCF
Lideratge i gestió

El passat dimecres 24 d'abril les instal·lacions d'UCF van acollir la primera sessió del programa Update Directiu, dedicada a l’autoconsciència directiva. Des de les 08.30 fins a les 16.30 h, els participants van endinsar-se en una jornada dissenyada per potenciar les seves habilitats de lideratge i millorar la seva comprensió dels diferents perfils comportamentals i motivacionals existents.

El programa va començar amb una xerrada en què dos destacats professionals del món de la gestió van compartir les seves experiències en organitzacions amb cultures similars, enfocades en la participació i centrades en les persones: Xavier Albaladejo, expert en transformació organitzativa basada en principis Agile-Lean; i Ignasi Riera, gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia. Aquesta introducció va establir les bases de la jornada, centrada a explorar els models de lideratge que sostenen aquestes cultures i el seu impacte en els resultats. 

El punt àlgid de la jornada va ser l'aplicació de l'eina d'avaluació Talent Insights, que va revelar els perfils comportamentals i motivacionals dels participants. L’activitat, conduïda per la coach i formadora Maria Antonia Velasco, va servir per introduir la Teoria del Comportament Humà del Dr. W.M. Marston. Aquesta teoria va proporcionar una comprensió més profunda dels diferents perfils comportamentals i va mostrar com adaptar el comportament per connectar millor amb els altres i resoldre conflictes de manera més efectiva. 

A la segona part de la jornada, celebrada a la tarda, es va explorar la Teoria de la Motivació Humana del Dr. Ed. Spranger. A través d’un seguit de dinàmiques, es van treballar les converses difícils i la resolució de conflictes en el món laboral. Finalment, es va culminar amb la definició d'un pla d'acció personal, en què cada participant va identificar els seus propis objectius i estratègies per aplicar els aprenentatges a la seva pròpia pràctica professional. 

Amb una combinació d'experiències teòriques i pràctiques, la sessió  va permetre als participants les eines i el coneixement necessaris per aprofundir en el seu autoconeixement, potenciar les seves habilitats de lideratge i millorar les seves relacions interpersonals i la forma de comunicar-se. 

L’Update Directiu és un programa formatiu que es dirigeix a comandaments d’organitzacions sociosanitàries i consta de 12 sessions. La pròxima sessió tractarà sobre lideratge 3.0 i se celebrarà el 28 de maig a UCF.  

 

Update_Directiu_2024

Update Directiu

Liderar equips en temps de transformació. Canviem les regles del joc, per canviar les maneres de fer.