Vés al contingut

UCF participa en el South Summit de Madrid 2024

UCF

Durant els dies 5 i 7 de juny de 2024 s'ha realitzat a la ciutat de Madrid el South Summit, un esdeveniment que reuneix emprenedors, start-ups, universitats, inversors, al voltant de la innovació, la transformació digital, amb una mirada intersectorial.

Segons Òscar Dalmau, director d'innovació, l'objectiu de la partició d'UCF no ha estat tan centrat en l'univers d'innovació en salut, on Barcelona i la BioRegió de Catalunya és capdavantera en l'àmbit Europeu, sinó especialment en l'àmbit de descobrir i conèixer noves iniciatives EdTech

"Connectant-se amb UCF, es podria generar valor cap al sector salut en els àmbits de la gestió del coneixement, l'impuls de nous models d'aprenentatge, la curació i creació de continguts formatius (amb IA generativa) o l'ús d'assistents virtuals com a copilots del desenvolupament professional", constata Dalmau. 

Totes aquestes línies des d'UCF s'estan explorant per iniciar algunes experiències pilot que complementin les tendències d'innovació metodològica ja desenvolupades: l'ús de gamificació, mobile learning, simulació digital o realitat virtual, utilitzada en el curs "Innovació en processos assistencials en atenció primària. Gestió de la demanda", realitzat conjuntament amb l'Institut Català de la Salut.

L'esdeveniment ha servit per a constatar que el grau de maduresa de moltes d'aquestes línies encara és molt incipient, però sens dubte estableixen l'horitzó proper on l'aprenentatge, la formació i el desenvolupament professional tindrà lloc al mateix sector.

El congrés "HELIX Healthcare Learning. Innovative Experience" que UCF, conjuntament amb UManresa UVic-UCC i IL3-UB desenvoluparà entre el 13 i el 16 de maig de 2025, serà un punt de confluència específic d'aquestes tendències en el sector. 

south-summit.jpg
Font: WikiCommons. South Summit Madrid.