Vés al contingut

Mentoria amb la Universidad El Bosque a Colòmbia per crear una Escola de Formació Continuada en Salut

Cas d'èxit
UCF
Internacional

UCF i UManresa estan duent a terme un procés de mentoria internacional amb l'equip directiu, tant d'educació continuada com de les diferents facultats de ciències de la salut de la universitat, amb l'objectiu de crear una escola de formació continuada en salut que sigui referent al país.

Mentoria universidad Colombia el bosque.png

UCF i UManresa estem duent a terme una iniciativa està vinculada a la signatura del conveni estratègic de col·laboració signat fa pocs mesos, i s’orienta a donar resposta a la conjuntura de canvi i transformació en salut i social al país. Amb l'objectiu de crear una escola de formació continuada en salut que sigui referent al país, es tracta d'una mentoria internacional amb l'equip directiu, tant d'educació continuada com de les diferents facultats de ciències de la salut de la universitat.

Durant les sessions de mentoria, de les que ja s’han realitzat dues de les vuit previstes, es realitza un procés divergent (obrir la mirada a totes les transformacions i canvis en salut, però també en educació contínua al país) i convergent (per tal d’acabar creant un business plan i un projecte de creació i posada en marxa de l’escola de formació continuada en salut, que la Rectora de la Universidad El Bosque i l’equip executiu pugui revisar, valorar i si s’escau, aprovar). 

esquema mentoria universidad el Bosque.png

Cal destacar que la Universidad El Bosque  és una de les principals institucions acadèmiques de Colòmbia a l’àmbit de la salut, i que disposa de diferents campus, alguns dels quals amb hospitals i clíniques pròpies, com per exemple a la ciutat de Bogotà amb Los Cobos Medical Center, de més de 50.000 m2.

Aquest projecte de col·laboració entre UManresa, UCF i UElBosque, s’emmarca en la participació institucional en RECLA – Red de Educación Continua de Latinoamercia y Europa, xarxa de més de 120 universitats principalment llatinoamericanes, de la que UManresa ostenta la Vicepresidència del comitè executiu, i que assumeix Òscar Dalmau en representació des de finals del 2019.