Vés al contingut

Descobreix el primer Update de Qualitat Assistencial d'UCF amb l'aval de la SCQA i l'ICS

UCF
Lideratge i gestió

UCF presenta el primer Update de Qualitat Assistencial conjuntament amb la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA) i amb la col·laboració de l'ICS, per impulsar la millora contínua i la seguretat dels pacients. 

Update de Qualitat Assistencial - portada

Sabem que la qualitat assistencial és essencial per assegurar que els i les pacients rebin l'atenció més segura i efectiva possible. Una bona gestió de la qualitat no només millora els resultats de salut sinó que també augmenta la satisfacció i la confiança en el sistema sanitari. Per parlar del present i del futur de la qualitat assistencial, de la necessària adaptació als nous desafiaments i tecnologies emergents (com el machine learning o la intel·ligència artificial), aquest programa formatiu està dissenyat en 7 sessions presencials que de manera dinàmica i participativa, ajudaran a reflexionar sobre la situació actual i línies de futur.

Prenent com a símil l'aigua, la qualitat assistencial és un procés transparent, un model líquid que gota a gota va deixant l'empremta a les institucions i ha d'anar entrant dins la Gestió, Organització, Transformació i l'Aportació de valor (GOTA).

Volem acompanyar a les persones que lideren i participen dels projectes de qualitat. Volem donar la mà a les persones responsables d’equips assistencials i de gestió, a les persones integrants de les comissions de qualitat i seguretat dins les institucions. I volem animar a les persones menys convençudes del fet que la qualitat s’ha de considerar una estratègia clau. El seu objectiu principal és garantir-la davant dels i de les pacients i de l’administració que ens contracta.

Les sessions es poden cursar individualment o com a conjunt. Per tenir una visió de conjunt i marxar amb un apropament global als temes més innovadors en qualitat, aquesta és l'opció recomanada:

  1. Estat de l'art: Els Plans de Qualitat, com es fan i per a què serveixen.  1 d'octubre de 2024. Descobreix com es desenvolupen i apliquen els plans de qualitat en les institucions sanitàries.
  2. Eines: Les nostres ajudes. 5 de novembre de 2024. Coneix les eines i recursos disponibles per millorar la qualitat assistencial.
  3. Gestió clínica: Què té a veure amb la qualitat. 10 de desembre de 2024. Analitza la relació entre la gestió clínica i la qualitat assistencial.
  4. Pacients: Del que passa al que importa. 21 de gener de 2025. Centra't en les necessitats i prioritats dels pacients per millorar la seva experiència.
  5. Comunicació clara amb pacients: el dret a entendre. 4 de febrer de 2025. Aprèn estratègies per assegurar una comunicació efectiva i comprensible amb els pacients.
  6. La qualitat relacional millora la qualitat assistencial? Què diuen els que diuen que sí. 4 de març de 2025. Explora com les relacions interpersonals poden influir positivament en la qualitat assistencial.
  7. Una mirada al futur. Compartim coneixements. 2 d'abril de 2025. Comparteix i aprèn de les experiències i coneixements dels experts en qualitat assistencial.

L'Update de Qualitat Assistencial té com a objectiu principal promoure la cultura de la qualitat dins les institucions sanitàries. Es pretén generar un espai de debat sobre temes innovadors, augmentar el coneixement i fomentar una millora contínua en la qualitat assistencial. Inscriu-te al programa complet o a les sessions que més t'interessin i uneix-te a la transformació.

 

RESERVA LA DATA: La jornada de presentació de l'Update Qualitat Assistencial tindrà lloc el 18 de setembre de 15.30 a 17.30 h a l'Auditori de l'Hospital del Mar - Institut d'FP Sanitària (Antic Institut Bonanova - Passeig de Circumval·lació, 8, Ciutat Vella, Barcelona). Es dirigeix a comandaments i professionals que lideren projectes de qualitat, interessats en la millora continua i seguretat dels pacients, responsables d’equips assistencials i de gestió o responsables de qualitat i seguretat. Comissions de qualitat i seguretat dels pacients. Per reservar lloc (les places són limitades) o demanar més informació sobre la jornada de presentació, escriviu a ucf@ucf.cat

web - update qualitat 2024 (2).jpg

Update Qualitat Assistencial

GOTA: Gestió, Organització, Transformació i Aportació de valor.

sessió-1-update-qualitat-estat-art_0.jpg

Estat de l'art: Els Plans de Qualitat, com es fan i per a què serveixen

Hores
6h
Modalitats
sessio2-eines-qualitat-uqualitat_0.jpg

Eines: Les nostres ajudes

Hores
6h
Modalitats
sessio3-gestio-clinica-uqualitat.jpg

Gestió Clínica: Què té a veure amb la qualitat

Hores
6h
Modalitats
sessio4-pacient-uqualitat.jpg

Pacients: Del que passa al que importa

Hores
6h
Modalitats
sessio5-comunicacio-clara-pacients-uqualitat.jpg

Comunicació clara amb pacients: el dret a entendre

Hores
6h
Modalitats
sessio-6-qualitat-relacional-uqualitat.jpg

La qualitat relacional millora la qualitat assistencial? Què diuen els que diuen que sí

Hores
6h
Modalitats
sessio-7-compartim-coneixements-uqualitat.jpg

Una mirada al futur. Compartim coneixements

Hores
6h
Modalitats