Vés al contingut

L'Hospital de Mataró acull una nova sessió de l'Update de Serveis Generals sobre gestió d'operacions, processos i Lean Salut amb simulació

UCF
Aprenentatge en salut

El passat dijous 19 de setembre, l'Hospital de Mataró va acollir una sessió del programa formatiu Update de Serveis Generals centrada en la gestió d'operacions, la millora de processos i l'aplicació de la metodologia Lean en l'àmbit de la salut. La sessió va ser dirigida per Toni Campos, CEO d'Enaltis, i David Barrachina, Director d'Operacions de l'Hospital de Mataró. Aquesta formació va permetre als assistents introduir-se en les noves tendències en gestió d'operacions sanitàries i la seva aplicació pràctica mitjançant simulacions i role-playing. 

Un dels elements centrals de la sessió va ser la utilització d’un simulador de processos. Els participants, a través dels seus dispositius mòbils, van poder recrear la posada en marxa d’un gabinet de diagnòstic, posant en pràctica els coneixements teòrics apresos mentre adquirien noves habilitats mitjançant la simulació. Aquesta experiència immersiva va permetre als assistents aprendre de manera pràctica i significativa, tot reflexionant sobre les accions preses en un entorn de treball realista. 

Durant la sessió també es van oferir eines de gran utilitat, com el "Mapa de Flux de Valor", l’"Spaguetti Chart" o el diagrama de balanceig, que permeten als professionals identificar els punts crítics dels processos i prendre mesures per estandarditzar i optimitzar les operacions. A més, es va posar èmfasi en la resolució de problemes mitjançant el mètode científic i el pensament crític, dues competències essencials en la gestió sanitària moderna. 

Els participants van rebre una acreditació d’UCF i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, certificant la seva participació en la formació. Aquesta jornada s’emmarcava dins del programa Update de Serveis Generals, dirigit a l’àmbit de serveis generals de les organitzacions sanitàries i socials.

Per saber-ne més, no et perdis aquest videoresum de la jornada!

2024-Update-Serveis-Generals.png

Update Serveis Generals

Formació continuada i especialitzada per a professionals de l’entorn de serveis generals de l’àmbit sanitari