Vés al contingut

Més de 5000 alumnes formats al voltant del tema de l’eutanàsia. Descobreix les noves edicions!

UCF
Atenció a la persona

Per tal de donar resposta al desplegament de la Llei Orgànica 3/2021 de 24 de març, de Regulació de l’Eutanàsia, UCF ha creat al llarg d’aquests tres últims anys, dos cursos que donen resposta a les necessitats dels professionals sanitaris que participen activament en el procés d’eutanàsia.

Des de la seva creació, s’han portat a terme diverses edicions dels cursos, en les quals han participat més de 5.000 professionals

Curs “Conceptes bàsics sobre l’aplicació de la llei de regulació de l’eutanàsia”

Amb 3.820 participants fins a la data, aquest curs en línia pretén abordar els aspectes generals de la Llei Orgànica de Regulació de l’Eutanàsia, tant des del punt de vista normatiu com de model de pràctica assistencial i procediment d’aplicació. 

Es dirigeix, principalment, a comandaments, metges/sses, infermeres/ers i treballadors/es socials, i té una durada de 8 hores.

Curs “Comunicació en situacions de prestació d’ajuda per morir en context eutanàsic”

Per donar continuïtat al curs anterior, es va crear un segon curs per tal de seguir oferint eines pràctiques per acompanyar a pacients i familiars en el procés d’ajuda per morir amb la màxima consideració a les seves necessitats i valors, i en el que han participat fins ara 1.256 professionals.

La formació, de 7 hores de durada, s’adreça als col·lectius de metges/sses, infermeres/ers, psicòlegs/ogues clínics/ques i treballadors/es socials.

El curs conté diversos casos pràctics, guionitzats i gravats amb actors i actrius, que presenten personatges i situacions a través dels quals es dona resposta al correcte abordatge de converses amb els pacients i familiars.  Els escenaris presentats, per tant, poden ajudar el professional a gestionar millor futures situacions reals.

A continuació, compartim l’experiència de dues professionals que han cursat el curs de “Comunicació en situacions de prestació d’ajuda per morir en context eutànasic”. 

Properes edicions 

Aquest 2024, i gràcies al finançament amb càrrec dels fons del Ministerio de Sanidad del Gobierno de España aprovats en el CISNS del 23 de juny del 2023 com a suport al Marc Estratègic d’Atenció Primària i Comunitària, es duran a terme noves edicions i nous cursos per formar a 1.200 professionals de l’àmbit de l’atenció primària al voltant de l’eutanàsia. 

Hi haurà un total de 4 cursos relacionats al context eutanàsic; els dos cursos ja existents, i dos de nova creació que estan actualment en procés de producció. 

 A continuació, compartim les dates de les properes edicions:

  • Conceptes bàsics sobre l’aplicació de la llei de regulació de l’eutanàsia: del 7 de març fins el 4 d’abril del 2024
  • Comunicació en situacions de prestació d’ajuda per morir en context eutanàsic: del 29 de febrer fins el 3 d’abril del 2024

A part d’aquests dos cursos estem treballant en la producció de cursos online addicionals que en breu publicarem la temàtica i les dates d’impartició.

 Estigues alerta per descobrir els nous cursos!

Conceptes bàsics sobre l’aplicació de la Llei de regulació de l’eutanàsia

Conceptes bàsics sobre l’aplicació de la Llei de regulació de l’eutanàsia

Hores
8h
comunicacio eutanasia.png

Comunicació en situacions de prestació d’ajuda per morir en context eutanàsic

Hores
7h