Vés al contingut

10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental

UCF
Atenció a la persona

Avui, 10 d’octubre, se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, una oportunitat crucial per visibilitzar la importància del benestar emocional i la salut mental en la societat. Aquest dia ens recorda que la salut mental és un repte global que afecta milions de persones, i ens anima a treballar conjuntament per eliminar l'estigma associat als trastorns mentals.  

Per a UCF, aquesta data representa un compromís renovat amb la formació i capacitació dels professionals del sector, amb l’objectiu de millorar l’atenció a les persones que necessiten suport emocional i psicològic. 

A continuació, en aquest vídeo trobareu un missatge de la directora gerent d'UCF, Ana Sedano:

 

 

Cursos en salut mental per a professionals sanitaris i per al maneig del pacient de salut mental

En aquest context, subratllem la importància crucial de la formació especialitzada en salut mental per als professionals sanitaris, tant per a l’atenció als pacients com per a la seva pròpia cura emocional. Actualment, oferim la possibilitat d'inscriure's, de forma subvencionada, a dos cursos clau:

Aquests cursos estan dissenyats per proporcionar als professionals una comprensió integral de les necessitats dels pacients amb trastorns mentals, així com estratègies pràctiques per gestionar de manera eficient el seu benestar emocional. 

Una aposta ferma per la salut mental amb gairebé 450 persones formades 

La Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya també ha fet una aposta ferma per la salut mental. A través del Pla Director de Salut Mental i Addiccions, es busca desenvolupar noves estratègies per millorar l’atenció a pacients amb trastorns mentals. Aquest compromís s’ha materialitzat en la col·laboració amb UCF per impulsar tres plans de formació que reforcen aquesta aposta: 

Programa de Col·laboració de Salut Mental i Addiccions amb l’Atenció Primària i Comunitària (PCP)

Consta dels 4 cursos següents:

  • Aplicació del Protocol Unificat per al tractament transdiagnòstic dels trastorns emocionals  
  • Intervenció en Crisi 
  • Entrevista Motivacional 
  • Teràpia Breu Estratègica (TBE) 
pla-director-salut-mental-ucf.jpg

Pla de Formació d’Atenció a la Conducta Suïcida

Consta de 3 cursos:

  • Atenció a la conducta suïcida des d’Atenció Primària i Comunitària 
  • Atenció a la conducta suïcida des dels Serveis d’Urgències i Hospitalització de Salut Mental 
  • Atenció a la conducta suïcida des de la xarxa comunitària de SMiA (CSMA, CSMIJ, CAS, HDia) 

Abordatge Integral dels Trastorns de Conducta Alimentària (TCA)

Presenta la següent formació:

  • Actualització del maneig clínic dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) 

Fins ara, i fruit d’aquesta col·laboració amb el Departament de Salut, gairebé 450 persones ja s'han format aquest 2024 en els cursos ‘Aplicació del Protocol Unificat per al tractament transdiagnòstic dels trastorns emocionals’ i ‘Intervenció en Crisi’, que han comptat amb edicions obertes. La resta de cursos obriran edicions pròximament. Els comentaris que han sorgit d’aquests cursos han estat molt positius. A continuació, en recuperem els següents: 

Mil gràcies! Curs ben organitzat, docents excel·lents i una metodologia de qualitat. Gràcies. 

La professora m'ha encantat. Molt bona comunicadora i professional. El contingut del curs ha estat molt útil, curs recomanable.

Pròximament, també es preveu una formació per a referents de violència masclista a través del Curs introductori per professionals referents de violència masclista i violències vers la infància i adolescència als CSMIJ, que comptarà amb 150 places. 

A més a més, hem impulsat moltes formacions relacionades amb el benestar emocional (gestió de l’estrès, mindfulness...), així com formacions més especialitzades en salut mental (PDA, entre d’altres) a través de les diferents institucions amb les quals col·laborem. 

Amb aquest compromís, UCF continuarà oferint formacions especialitzades al llarg del 2024, amb un enfocament especial en la prevenció de la conducta suïcida i el benestar emocional. 

No perdis l’oportunitat de formar-te amb UCF!  

 

Cures auxiliars i maneig del pacient de salut mental

Cures auxiliars i maneig del pacient de salut mental

Hores
30h
Perfils professionals